
Com fer els amagatalls des d’on fotografiar els ocells
Amb els anys hem après que la millor manera de fotografiar els ocells no és pas anant-els-hi al darrera, sinó esperant-los allà on ells hi fan la vida. I per això ens caldrà ajocar-nos dins d’un amagatall i esperar pacientment. Certament que força vegades ens podrem passar les hores matant l’aranya, però en d’altres tindrem la recompensa d’unes bones imatges. Ja se sap, ningú no ens regala res, i qui no arrisca, no pispa.
En aquesta nota us volem donar a conèixer de quina manera us podeu fer vosaltres mateixos alguns dels diferents amagatalls per fotografiar a les aus. El primer que us mostrem és un aguait poc o molt convencional i que ens servirà una mica per tot (per plantar a la vora d’una bassa on hi van a sojornar els grans camallargs, davant d’una menjadora a la qual s’hi apleguen petits moixons, enfront d’una roca o talaia on sabem que s’hi atura un rapinyaire …). El segon, al qual hem anomenat jau-aguait pel fet d’haver-hi de romandre ajaguts (per la xarxa el podreu trobar amb el nom de “tumbihide“), ens anirà bé per fer fotografies arran de terra i no haver de retratar el clatell a les aus terranejants. I per últim de ben segur el més curiós i que és l’aigua-aguait (aquest el trobareu habitualment per “hidrohide“), que ens anirà de meravelles per posar-nos dins l’aigua en aquells llocs on fem peu (vores d’estanys, embassaments, cursos d’aigua amb poc corrent …) i poder encalçar en el seu propi medi a les aus aquàtiques i de ribera.
Us passem aquí doncs les instruccions de com poder-vos fer vosaltres mateixos aquests amagatalls. Si de retruc us serveixen per acabar fent bones fotos, oli en un llum. I altrament, si no és així, us podem ben garantir que passareu estones molt entretingudes barrinant i construint-vos aquesta mena de cataus.