El 2013, un mal any per l’esparver cendrós a l’Empordà

La darrera campanya del 2013 de l’esparver cendrós ha sigut molt migrada, amb només dues parelles nidificants al conjunt de les terres empordaneses. D’aquestes, una s’ha establert en hàbitat de garriga i l’altra en camp de cereal. Val a dir, a més, que aquesta darrera parella ha acabat abandonat la posta abans els ous no eclosionessin.

Amb tot, i com a fet destacable, esmentem la observació d’un mínim de dues parelles aparentment establertes als sectors cerealistes i amb comportament reproductor, però que no han acabat nidificant. Una possible hipòtesi és que l’estranya primavera que hem tingut, amb abundància de pluges i temps inestable fins molt avançada l’estació, ha fet que les aus hagin retardat tant els seus cicles reproductius fins al punt de fer-los temporalment inviables.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Avís cookies

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei, en navegar-hi n'acceptes l'ús. política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies