L’arpella i el martinet menut, entre els nidificants més destacats a l’estany de Boada

Niu d'arpella

L’arpella (Circus aeruginosus) i el martinet menut (Ixobrychus minutus) s’han tornat a establir aquest any 2014 com a nidificants a l’estany de Boada, aprofitant les àmplies masses de canyís existents. L’arpella és un resident ja històric d’aquesta zona humida, doncs coneixem la seva presència d’ençà els anys 80 del segle passat. Darrerament, com és el cas d’aquest any i també del 2013, arriben fins i tot a ser dues les parelles que hi fan el niu, tot i que no sempre la cria acaba amb èxit, suposadament per la presència de senglars. El martinet menut tanmateix és de presència molt més recent, tot i que en aquests últims anys -amb l’estany ja restaurat- podem dir que ha estat un nidificant regular.

Deixa el teu comentari

Avís cookies

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei, en navegar-hi n'acceptes l'ús. política de cookies

ACEPTAR